Börja med att göra kolasåsen gärna någon timma innan du börjar med glassmeten så att den hinner svalna innan den varvas ned i glassen.
Hemmagjord kolasås:
75 gram smör
2,5 dl florsocker
100 gram choklad
2 dl grädde
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva glass-smeten
Glassen:
3 dl grädde
3 ägggulor
1 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
( 2 dl ) Nutella ( Går bra med mindre )
Gör så här:
Vispa äggulor och florsocker poröst.
Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, så att grädden blir fluffig och fast.
Värm upp/ smält nutellan över ett vattenbad så att den blir ljummen.
Vänd ner grädden i äggulesmeten och vänd sist i den ljumna nutellan.. Häll sedan smeten i en form och varva med kolasås i den mängd du vill ha. Avsluta med kolasås på toppen.
Du kan även ha på minimarshmallows eller annat gott på toppen.
Tips: Om du ställer in formen/bunken utan lock fryser glassen snabbare.
Detta recept är en blandning av olika glassrecept från Jennys matblogg.
Du kan även ha på minimarshmallows eller annat gott på toppen.
Tips: Om du ställer in formen/bunken utan lock fryser glassen snabbare.
Detta recept är en blandning av olika glassrecept från Jennys matblogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar