tisdag 3 februari 2015

Sega hallonrutor med havrecrisp

Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt ( eller lingonsylt / jordgubbssylt )
 
Crisp:1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
 
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svala innan du skär upp kakan i bitar. Godast att äta direkt från frysen.
 
Receptet och bilden kommer från Jennys matblogg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar