måndag 2 februari 2015

Lax i ugn med fetaoströra

4 port. ugnsgratinerad laxfilé med fetaoströra och klyftpotatis. Som lunchrätt kan det passa bättre att skippa klyftpotatisen och istället ta broccoli, haricoverts och ärtor.
Detta är ett "ca" recept då det är ett eget ihop plock så har inga exakta mått.

Ingredienser:
4 laxfiléer
ca 5 dl creme fraiche
ca 1,5 msk honung
ca 3 msk sweetchili
1 paket fetaost (går även bra att med burkfeta)
salt
peppar
timjan

Gör så här:
Blanda alla såsingredienser i skål, mosa ned fetaosten. Lägg sedan laxfiléerna på ugnsfolie eller i en form och täck dem med fetaoströran. Spar resterande del av såsen. Ställ sedan in i ugnen på 200 grader i ca 10-20 minuter beroende på om laxen är helt tinad eller ej.

Klyftpotatisarna brukar jag krydda med salt och peppar och vitlökssalt. När det är ca 10 min kvar har jag även på timjan och honung.

Servera sedan tillsammans med den kalla såsen och haricoverts.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar