tisdag 10 februari 2015

Kycklinggryta - mangochutney

Ingredienser 4-5 personer: 
700 gram kycklingfilé
smör
salt & peppar
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek. Fördela såsen över kycklingen och låt detta koka under lock (halft på) tills dess att kycklingen är genomstekt. Ca 10-15 min beroende på hur länge ni stekte kycklingen.
 
Det var väldigt gott med hasselbackspotatis till denna gryta, men fungerar även med pasta eller pressad potatis. Servera med grönsaker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar