Ingredienser till 25-30 bitar:
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
180 gram med chokladen ”daimsmak”
Strössel, daimkulor eller liknande
Bra att ha: kökstermometer
Gör så här:
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader. Viktigt att det blir så varm som det ska, annars blir det bara en smet som aldrig stelnar till. Men koka heller inte för hett eftersom den då blir hård och frångår fudgekonsistensen.
Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen och strössla över chokladkulorna. Ställ sedan kallt i några timmar. Skär sedan lagom stora bitar med en vass kniv.
Receptet är hämtat från Jennys matblogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar