4 port
Ingredienser:
- 500 g krossade tomater
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl mjölk
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 10 hackade soltorkade tomater
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 70 g färsk spenat
- 300 g kallrökt lax i skivor
- 400 g lasagneplattor
- 100 g riven ost
Gör så här:
Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar