Receptet är för 4 personer
Ingredienser:
500 g svensk nöt- eller älgfärs
1 gul lök
1 paket bacon
dijonsenap
3 dl riven Västerbottensost
3 dl grädde
oregano
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Lägg färsen i en skål och krydda med salt och peppar
- Hacka eller riv löken fint och blanda ned i färsen
- Ta fram ett bakplåtspapper och bred ut färsen så att du får ett jämnt ark.
- Bred på dijonsenap efter smak så det täcker färsen.
- Klipp bacon och stek den i en panna innan du strör den över färsen. Strö sedan över den rivna osten.
- Med hjälp av bakplåtspappret, rulla köttfärsen och lägg sedan hela rullen i en ugnsform. (Ta bort bakplåtspappret.)
- Häll över grädde och krydda med oregano. Stek i ugn på 225 grader i cirka 20 minuter.
- Skär i skivor och servera med kokt potatis, lingonsylt, rivna morötter och rucola
Till servering:
Vill man ha kokt potatis till är det gott med lingonsylt, rivna morötter och rucola till. Vi hade klyftpotatis till senast och då passade det bra med en blandsallad med fetaost i.
Receptet kommer från Mitt kök. Magdalena Forsbergs recept
Receptet kommer från Mitt kök. Magdalena Forsbergs recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar