tisdag 3 februari 2015

Paprikasoppa

God och enkel paprikasoppa. Supergott att servera tillsammans med mozzarella och färskt bröd.

Ingredienser 4 portioner:
               
2 st stora paprikor
1 st stor gul lök         
                
4 st potatisar                               
1 msk timjan (rosmarin i ursprungsreceptet)                                         
1 st stor vitlöksklyfta                          
0,5 st  liten chilifrukt- kärna ur (går även bra med paprikapulver)                                        
2,5 msk olivolja               
6 dl vatten
0,5 msk råsocker eller ljus Muscovadosocker    
1 msk grönsaksbuljongpulver (går även bra med buljongtärning)                  
               
2 msk chilisås                                                                      
1,5 dl créme fraiche
Ev lite salt och peppar

Gör så här:
1. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Hacka löken. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Finhacka rosmarin. Hacka vitlöken. Kärna ur chilifrukten och finhacka den.    

2. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Lägg i paprika, lök, potatis, vitlök, chilifrukt och rosmarin och låt det fräsa några minuter utan att ta färg.    

3. Tillsätt vatten, buljongpulver, socker och chilisås. Låt soppan koka på svag värme 15 minuter. Rör ner créme fraichen och låt koka upp. Ta kastrullen från spisplattan. Kör med en mixerstav för att få den konsistens du vill ha.    

4. Garnera med timjan, paprikastrimlor och/eller créme fraicheklick. Servera ett gott kuvertbröd till och skär upp mozzarellabitar.

Receptet kommer ursprungligen från kokaihop.se
  
                                                        
                
                                                                            
                                                            
                  
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar