lördag 31 januari 2015

"Mormorglass" Vaniljglass cheesecake

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
200 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Separera äggen och häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan.

Bunke 1
3 äggvitor vispas hårt så att skummet blir "fast"

Bunke 2
3 äggulor
2 dl socker - vispa samman
200 g Philadelphiaost - blanda ned i ägg/sockerblandningen

Bunke 3
3 dl vispgrädde- vispas toppig
1,5 tsk vaniljsocker (gärna ekologiskt för att få de med de svarta prickarna) går även bra med vaniljpulver eller vaniljstång.) vispa samman med grädden.

Vispa ihop bunke 2 och 3, vänd ned bunke 1. Häll upp i bunke eller form och låt stå i frysen i minst 4 timmar innan servering. (Ju djupare bunke ju längre tid krävs).

Servera sedan med smulade degistivekex, samt bär och gärna kolasås.

Detta recept härstammar från Amandas mormor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar