Receptet kommer från Nya Annas mat. Jag brukar låta degen jäsa i kylen över natten, så får man nybakt bröd till frukost.
Ingredienser:
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung eller strösocker
12,5 dl vetemjöl
Tillagning:
Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.
Värm ugnen till 240-250 grader.
Strö ut 0,5- 1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Klappa till degen något.
Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.
Grädda brödet (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.
Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar