tisdag 3 februari 2015

"Bengts kakor" (även kallade svärmors kakor, smörkrämskakor)

Ingredienser till ca 15 kakor:
200 g smör
½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3½ dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1½ dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
(vill man ha extra krämiga kakor rekommenderar jag att man gör lite extra fyllning)

Rör smör och strösocker pösigt. ( jag använder elvisp ). Tillsätt potatis - och vetemjöl. Rulla runda bollar och tryck till dem lite (ca 30 st för 15 kakor). Lägg på bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader i ca. 10 - 15 minuter eller tills man ser att de börjar bli svagt ljusbruna nertill.

Låt kakorna bli kalla.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en rejäl klick med fyllning på hälften av de färdiggräddade kalla kakorna, lägg sedan en kaka ovanpå. Kakorna är godast att servera direkt från frysen.


Dessa kakor gjorde ofta Amandas mamma, relativt enkla att göra och väldigt goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar