Ingredienser :
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
Toppa med vallmofrön eller solroskärnor
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.
Servera genast med ost, och en god marmelad.
Recept och bild - från Jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar