torsdag 29 januari 2015

Chevrelasagne

Ingredienser:
1,5 paket 
1 morot                                             
2 st vitlöksklyftor                        
500 gram 
2 dl 
200 gram 
70 gram 
1 dl 
1 msk 
0,5 tsk 

1 tsk 
1,5 tsk 
0,5 tsk 
1 tsk 

Sallad
1 st 
1 st 
1 msk 
1 msk 
1 nypa
1 nypa


1.Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Skala rotfrukterna och vitlöksklyftorna. Riv moroten och vitlöken på ett rivjärn och fräs alltsammans i 1 msk olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, 1 dl vatten, sambal oelek, 1 msk tomatpuré, 1 tsk honung, 1 tsk basilika, 1 ½ tsk salt och ½ tsk peppar och låt det få ett uppkok.

2. Blanda chevreosten med 2 dl creme fraiche.

3. Häll lite tomatsås i botten av formen. Dela lasagneplattorna i lika stora längder. Lägg på ett lager lasagneplattor och bre över hälften av chevreröran. Strö över lite av spenaten. Fortsätt att varva tomatsås, lasagneplattor, chevreröra och spenat. Avsluta med ett lager chevreröra och tomatsås. Sätt in i ugnen ca 20 min.

4. Riv palsternackan och rödbetorna fint på ett rivjärn. Tillsätt 1 msk balsamvinäger, 1 msk olivolja, 1 nypa salt och peppar.
 
Denna rätt bjöds Amanda på hos sin vän Camilla första gången och blev såld. Krämig och supergod lasagne! Själva receptet är hämtat från Tasteline.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar