torsdag 29 januari 2015

Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

Ingredienser
500 g pasta, penne
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 st kyckling, stor och grillad (500 g urbenat kött)
3 paket bacon, à 140 g
1 st purjolök, liten
2 st röda paprikor
200 g fetaost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Pesto:
3 st vitlöksklyftor
1 st basilika, i kruka
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
100 g parmesanost, finriven och färsk
2 krm salt

Servering:
Färska salladskott
Oregano
 
 
 
 
 
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.

Pesto:
Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.

Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.

Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med salladskott och oregano.


Detta är en sallad som har hängt med länge vid olika bjudningstillfällen. Enkel att göra och har varit väldigt uppskattad.

1 kommentar: