torsdag 29 januari 2015

Zucchinifrittes

Plättar med zucchini, parmesan och chili, serverad med klyftpotatis. Recept från coops matkasse.
4 portioner.

1 kg potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 st zucchini
150 g parmesan
0,5 st hackad röd chili
3 st hackade salladslökar
2 st ägg
1 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl olivolja

Vitlökssås (tips, öka gärna mängden för mer sås)
1 dl majonäs
1 st vitlök
0,5 st finhackad röd chili

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg potatisen på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.

3. Riv zucchinin grovt. Sprid ut det rivna på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.

4. Blanda zucchini med parmesan, chili, lök, ägg, ströbröd, mjöl och salt.

5. Värm en stekpanna med olja, klicka ut små biffar och stek dem 3-4 minuter per sida.

6. Blanda majonäs, vitlök och chili till en sås och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar