lördag 31 januari 2015

Rimbobullar

Kalljästa vetebullar 25 st

Ingredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
2 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker

1 ägg för pensling

Glasyr:
4 msk florsocker
0,5 msk vatten

Gör så här:
Rör ut jästen med lite av mjölken och tillsätt sedan övriga ingredienser. Arbeta samman till en smidig deg.

Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40*40 cm på ett lätt mjölat bakbord. Skär degen i fyrkanter, 8*8 cm så att det blir 25 st.

Blanda samman fyllningen och lägg en klick i mitten av varje ruta. Nyp ihop kanterna och lägg knytena i pappersformarna. Ställ dem på en plåt och låt dem jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.

Pensla bullarna med ett ägg innan de ska in i ugnen. Grädda dem i mitten av ugnen på 250 grader i 5-10 min. Låt dem sedan kallna och ringla över glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar