Mycket smarrig kycklingkebab gjord på egen kryddblandning.
Ingredienser för 4-5 personer:
1 kilo kycklingfilé
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
Önskat tillbehör- t.ex. klyftpotatis, pommes eller ris
Kryddblandningen- blanda samman alla kryddor:
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
(räcker till fler omgångar, så förvara kryddblandningen i en burk med lock.)
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
(räcker till fler omgångar, så förvara kryddblandningen i en burk med lock.)
Kebabsås:
2 1/2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad vitlök
dofta över cayennepeppar
2 1/2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad vitlök
dofta över cayennepeppar
Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.
Gör så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halvfrusen kycklingfilé. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( ca 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar.
Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Stek kycklingkebaben och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen.
Servera sedan med vad du behagar- klyftpotatis, pommes eller ris samt krispig sallad & sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar