Ingredienser för ca 15 st tekakor:
1 pkt jäst (50 g)
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk brödkryddor
2 msk honung
1/2 tsk salt
ca 1 liter rågsikt
Gör såhär:
Smält smöret och blanda ner mjölk, salt, honung och brödkrydda. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Blanda ner mjölet och arbeta degen ca 5 min. (spara lite mjöl till utbakningen). Degen ska vara ganska kladdig. Låt degen jäsa ca 45 min. Skär degen i ca 15 delar och platta ut de mjölad hand till ovala kakor. Låt jäsa ca 30 min på bakplåt. Grädda i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Gillar man frukt i bröd ska det vara gott med aprikoser i dessa tekakor. Klipp i sådant fall aprikoserna i små bitar och ha i de i degvätskan efter att du har blandat ut jästen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar