måndag 30 mars 2015

Grova tekakor

Ingredienser för ca 15 st tekakor:

1 pkt jäst (50 g) 
5 dl mjölk 
50 g smör 
1 msk brödkryddor 
2 msk honung 
1/2 tsk salt 
ca 1 liter rågsikt 

Gör såhär: 
Smält smöret och blanda ner mjölk, salt, honung och brödkrydda. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Blanda ner mjölet och arbeta degen ca 5 min. (spara lite mjöl till utbakningen). Degen ska vara ganska kladdig. Låt degen jäsa ca 45 min. Skär degen i ca 15 delar och platta ut de mjölad hand till ovala kakor. Låt jäsa ca 30 min på bakplåt. Grädda i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Gillar man frukt i bröd ska det vara gott med aprikoser i dessa tekakor. Klipp i sådant fall aprikoserna i små bitar och ha i de i degvätskan efter att du har blandat ut jästen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar