Här samsas smaker från Medelhavet – pesto, salami och italiensk parmesanost. Laga och njut!
4 port
Deg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
1 ask cocktailtomater, 250 g
100 g salami
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
11/2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
4 msk färdigköpt röd pesto
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
8–10 skivor salami
späda salladsblad
Ugn 225°

Gör så här
1. Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en degboll. Svep in bollen i plast och lägg den kallt i ca 20 min.
2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Fyllning: Halvera eller kvarta kronärtskockshjärtana. Halvera tomaterna. Strimla eller tärna salamin.
4. Äggstanning: Blanda ingredienserna.
5. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet, tomaterna med snittytan uppåt. Häll äggstanningen över pajen och peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den stannat och fått gyllene färg, 30–35 min.