tisdag 31 mars 2015

Frusen cheesecake på mascarpone

Receptet kommer från Leila Lindholm.

Ingredienser:
4 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 st citron,
skalet 200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering:
Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här:
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.

Rör ner mascarponen.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).

Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.

Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.

Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar