Receptet kommer från Leila Lindholm.
Ingredienser:
4 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 st citron,
skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
Garnering:
Jordgubbar, hallon, vinbär
Gör så här:
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer
någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i
en bunke.
Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner
dem i smeten.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en
plastpåse och krossa med en kavel).
Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa
och översta lagret ska vara kexsmulor.
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella
luftbubblor försvinner.
Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid
servering.
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar
cheesecaken lätt.
Servera med skivade jordgubbar och andra röda
sommarbär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar